Spring

Katajanokanlaituri

 

Spring

Katajanokanlaituri

 

Spring

Katajanokanlaituri

 

Spring

Katajanokanlaituri

 

Spring

Katajanokanlaituri

 

Spring

Katajanokanlaituri

 

Spring

Katajanokanlaituri

1
1

Spring

Vahvasti sijaintiinsa ja ympäristöönsä nojaava Spring katsoo tulevaisuuteen ja toimii esimerkkinä hiilineutraaliudesta, kestävästä kasvusta ja puurakentamisen mahdollisuuksista herkässä kaupunkiympäristössä. Samanaikaisesti urbaani ja luonnollinen rakennus on vahva ja seesteinen ulkopuolelta, ja sen sisäosat ja materiaalit henkivät suomalaisen metsän tiheää rauhaa. Sen arkkitehtuuri kunnioittaa ja ylentää ympäristöään jatkamalla ja toistamalla kaupungin kaavaa ja siluettia harmoniassa vanhan kanssa. Voimakkaan mutta avoimen ja kutsuvan olemuksensa ansiosta se herättää uudelleen henkiin ympäristönsä ja kaupungin ranta-alueen.

Spring edustaa kestävää arkkitehtuuria sanan kaikissa merkityksissä: joustava rakenneratkaisu mahdollistaa useita eri käyttötapoja rakennuksen elinkaaren aikana, mukautettava tilaratkaisu ja hiilineutraalius yhdistyvät rakennuksen arvoja kunnioittavaan muotoon ja materiaalivalintoihin – tämä on aidosti ihmisläheistä arkkitehtuuria. Innovatiivinen ja luova Stora Enson standardoitujen massiivipuutuotteiden ja älykkäiden teknisten järjestelmien käyttö tekevät rakennuksesta hiilineutraalin rakentamisen malliesimerkin. Sen tilaratkaisut luovat mahdollisuuksia monipuoliselle ja joustavalle kanssakäymiselle ihmisten ja rakennuksen eri toimintojen välillä.

Kekseliäs ja innoittava Spring edustaa dynaamista ja modernia, mutta samalla ajatonta ja vakaata arkkitehtuuria. Se sopii ympäristöönsä ja parantaa sitä noudattaen luontoa kunnioittavia suunnitteluperiaatteita. Rakennus ja sen muodolliset ratkaisut luovat selkeän identiteetin, joka nousee yhtä lailla sen historiallisesta kaupunkikontekstista kuin pohjoisista metsistä ja luontosuhteesta. Springissä vahva ja ylpeä urbaani olemus kohtaa sateen jälkeisen metsän lämmön, tuoksun ja tunteen.

Ehdotuksesta sanottua:

Aallon arkkitehtuurin kanssa kauniisti vuoropuheessa. Muodoltaan ja väriltään miellyttävin maisemaan. Rakennusta ympäröivät pylväät tekevät rakennuksesta ilmavan ja kiinnostavan.

Ihan hieno rakennus mutta ennen kaikkea näistä ainoa vaihtoehto.